GLAD-månaden november

Nu ser vi till att den mörka, kalla, dystra novembermånaden istället blir en GLAD-månad. Är ni med?

Rita en cirkel. Sätt in ett mercedes-tecken innanför. Skriv:


  • Jag tänker
  • Jag känner
  • Jag agerar/kommunicerar

Det här kallas för Helhetsmodellen.

Om vi tänker att vädret är skräp kommer vi att sjunka ihop och känna oss sura. Om vi säger att mörkret suger kommer vi att tänka likadant och inte må så bra.

Men vi ska göra tvärtom! Denna november agerar vi glatt. Det gör att vi känner oss bättre och uttrycker oss mer positivt. Vi tänker att människor vill ha kul. Vi också.

Själv har jag tagit på mig ett rött armband. Det påminner mig om att jag ska ha mer tålamod. Med barnen. Med familjen runt omkring. Med kundtjänster och call-centers… Om jag tappar tålamodet flyttar jag armbandet. Målet att är inte behöva göra det alls. Men om det händer… ja det är feedback till mig. Att försöka igen. Bli bättre. Gladare. Mer tålmodig.

För två år sedan gjorde jag samma sak, fast då valde jag att hela tiden uttrycka mig positivt. Gnällde jag åkte armbandet över till andra handen. Målet var att behålla armbandet på en handled i 30 dagar. Snacka om utmaning.

Idag är det den 2a november. Igår flyttade jag inte armbandet på hela dagen. Det här blir en GLAD-månad. Det känner jag på mig.

Är du med? Häng på och sprid ordet. Ju fler vi blir desto roligare månad.

Nu kör vi!

 

Dela inlägget

Fler inlägg