Vilken är din superkraft?

”Om du bara fokuserar på dina svagheter,

blir du garanterat en medioker person”

Så sa en marknadsföringsguru vid namn Peter Drucker. Han har en poäng.

Vilken är din Superkraft?

De senaste åren har underhållningsbranschen överöst oss med människor som har superkrafter. På bio kan man se the Avengers, Suicide Squad, Deadpool, Superman, Batman, Spiderman… I vår familj ser vi på The Flash. Hans superkraft är att han springer ett par gånger över ljudets hastighet och han är en riktig hjälte.

 

I vår vanliga värld kanske vi inte kan göra allt de gör i dessa filmer. Men ändå:

 

Vilken är din superkraft?

 

Vi har alla någon outvecklad talang. En del har hunnit längre och utvecklat egenskaper där de är extra kompetenta. Du kanske har en fenomenal social kompetens. Du kanske är en fantastisk lärare.  Eller så har du det största tålamodet, den bästa improvisationsförmågan, ett språköra utöver det vanliga, ett handlag för Excel, en talang i att svetsa eller något annat som du antingen briljerar i, eller är intresserad av.

 

Ta vara på den superkraften. Det är den som gör dig extra unik.  Marknadsföringsgurun Peter Drucker lär ha sagt:

 

”Om du bara fokuserar på dina svagheter,

blir du garanterat en medioker person”

 

 

Däremot är det bra att inte bli helt ensidig. Då riskerar du att din superkraft blir din svaghet. Din kryptonit…

Är du envis? Det är jättebra – i rätt lägen. Men drar du det för långt får du bara ovänner omkring dig. Är du är bra på att skaka av dig kritik? Toppen! Drar du det för långt missar du möjligheter att bli bättre och kan verka okänslig.

 

Så när du leder, samarbetar, säljer, presenterar, vårdar, reparerar, chefar, snickrar, programmerar, reparerar eller idrottar; Utveckla din superkraft. Respektera andras superkrafter och omge dig med de som kompletterar dig.  Då kommer du att nå dina mål snabbare och lättare.

 

Tack för att du läser mina tankar

 

Läs hela Tankefrö’et Vilken är din superkraft med de efterföljande tipsen som jag skickade ut min några tusen prenumeranter.

Vill du också ha mina tankar direkt i din mejllåda? På min hemsida skriver du in din mejladress. Inga kostnader. Inget krångel om du vill avbryta. Vi ses där

^_^

//Antoni

Dela inlägget

Fler inlägg