Är du framgångsrik?

Vem bestämmer om du eller jag är framgångsrik?

Jag har inte gjort en Ironman
Men jag har sprungit några halvmaraton. Det var otroligt jobbigt och jag är stolt att jag klarade det.

Jag har inte simmat över engelska kanalen
Men jag har lärt mig att crawla för några år sedan. Det var som att lära sig att cykla, så roligt var det när jag knäckte koden.

Jag har inte varit VD på ett börsbolag.
Men jag hann bli marknadschef på ett mindre företag innan jag fyllde trettio vilket jag hade satte upp som ett mål.

Jag har inte byggt ett miljardimperium.
Men jag hoppade av en fast anställning 2006 för att starta eget. Det går bra och jag ångrar mig inte en sekund.

Jag har inte blivit världsbäst i en enda idrott
Men jag har varit med och startat en fotbollsklubb efter mina pojk-år i IFK Göteborg och BK Häcken. Jag har tränat Kung-Fu och haft stort nöje i bollsporter av alla de slag.

Jag är inte doktor i någonting. Jag har inte ens en civilingenjörsexamen eller en ekonomisk dito.
Men jag har hela tiden fortsatt att studera och utveckla mig inom marknadsföring, kommunikation, ledarskap, försäljning, coaching, NLP etc. och har på senare år hunnit med studier på Linnéuniversitetet inom mental träning och prestationsutveckling. Och i skrivande stund utvecklar jag den mentala träningsdelen än mer på Skandinaviska ledarhögskolan.

Jag är ingen författare
Men jag har skrivit sex böcker inom kommunikation och motivation. Och fler är på väg.

Så är jag då framgångsrik om jag inte klättrat upp för världens högsta berg, ensam seglat över de sju haven, eller på egen hand tjänat miljarder på en bra idé, tur och envishet? Det tycker jag faktiskt att jag är.

Är du?

Jo det är du. Du kan vara framgångsrik även om du inte är Zlatan Ibrahimovic, Richard Branson eller Usain Bolt. Du kan nå dina mål ändå. Du eller den grupp du är i.

Kanske ska vi inte jämföra oss med andra hela tiden. Kanske räcker det att upptäcka hur mycket vi utvecklas i relation till oss själva?

Bara en tanke…från min månadstanke som går ut till ett par tusen personer. Vill du också ha den i mejlen så skicka mig ett mejl på antoni@lacinai.se.

Dela inlägget

Fler inlägg