I huvudet på en varumärkesexpert

Vänner – nya som gamla. Dags för min tredje gästbloggare. Denna gången är det Anna-karin Lingham, varumärkesexpert, som jag har nöjet att träffa på. Hon ger av sin klokskap till oss alla. Häng med:

Det ljusnar

Visst är kvällarna fortfarande ganska mörka, men det ljusnar ändå. Bara vetskapen om att våren lurar runt hörnet gör mig glad. Jag tar ut glädjen både i förskott och lite senare.

Jag jobbar med utveckling av personliga varumärken. Det handlar om det intryck du ger andra människor – varje dag, dygnet runt. Om du bara snyggar till ytan – ditt utseende, bilen, prylarna – så kommer intrycket av dig att bli ganska fattigt. Du behöver bygga ditt personliga varumärke inifrån för att det ska bli genuint och intressant. Din insida rymmer dina värderingar, dina mål, din attityd och mycket mer. När din insida och din utsida hänger ihop, ger du ett stadigt och trovärdigt intryck till omvärlden. Då har du ett personligt varumärke som andra lägger märke till och minns.

Jag vill dröja en stund vid en del av din insida, nämligen din attityd. Det handlar om din medvetna eller omedvetna inställning till något. Din attityd påverkar ditt beteende och i förlängningen har den betydelse för hur andra människor bemöter dig. Om du skickar ut positiva signaler, är sannolikheten stor att du får något positivt tillbaka.

Varje dag möts vi av små och stora utmaningar. Bilköer, jobbiga samtal, sorg, en tom plånbok… Oavsett vad som möter dig, så kommer din attityd att påverka hur du förhåller dig till utmaningarna, hur du mår och hur lätt du tar dig vidare. En lättsam tanke kan förändra hela situationen.
best computer software
En positiv attityd kan därför göra stor skillnad för både dig själv och andra. Den hjälper dig att må bra och surfa fram genom livet med en god känsla, nästan oavsett vad som händer. En positiv attityd stärker garanterat ditt personliga varumärke. Vi tycker ju om människor som gör oss glada och hoppfulla. Det gör oss generösa tillbaka.

Så vad kan du göra om du känner dig vintertrött, grå och oinspirerad? Var snäll mot dig själv. Tänk en god tanke. Njut av en saftig apelsin och ett samtal med en vän. Träna dig själv att hitta minst en positiv aspekt på varje situation du hamnar i. Märk hur det påverkar ditt humör och hur din syn på situationen förändras.

Det är mörkt utanför februarifönstret. Snön är grå, det blåser snålt och solen har inte visat sig på några dagar. Men jag tänker såhär och känner mig glad och hoppfull: Det ljusnar.

Anna-Karin Lingham
Varumärkeskonsult och grundare av konceptet Visa Ditt Rätta Jag
För utveckling av ditt personliga varumärke

Web: www.linghamenterprise.se
Facebook:
Visa Ditt Rätta Jag
Blogg:
brandinginspiration.blogspot.com
E-mail: anna-karin@linghamenterprise.se

765qwerty765

Dela inlägget

Fler inlägg