Vad gör du om du träffar på en tjuv? Som stjäl din energi?

Vi skickar ständigt signaler till vår omgivning. Vår kommunikation och vårt beteende avslöjar oss oftare än vi tror.

Då och då möter jag människor som klagar, kritiserar och ältar. Oftast blir jag smickrad över att de anförtror sig. Men snart nog märker jag att jag blivit deras klagomur. Jag dras ner. Och ibland dras jag med. Det finns en liten del i mig som kan fastna på kroken ibland. Allt är ju inte bra. Det finns elaka människor, klimatångest, vinterkräksjuka och så vidare. Blä! Det tar dock inte någon lång stund förrän jag måste byta miljö och tanka kraft.

Det är helt enkelt tröttsamt att vara gnällig.

Som tur är verkar jag mest omges av trevliga, glada och smarta människor. Människor som bjuder på sin energi och där jag kan bjuda tillbaka. Vi har en positiv atmosfär. Vissa känner jag mycket bra. Andra bara ytligt. Men jag gillar dem alla. Jag har en känsla av att det är en attitydfråga mer än något annat.

Vill du utvecklas? Umgås med människor som är bättre än du. Vill du förbättra din tennis så möt någon som är lite vassare än du. Vill du förbättra dina presentationer så titta på andra som är bra, och få tips av dem. Eller som jag nyligen läste på LinkedIn:

Om du är den smartaste personen i rummet, är du i fel rum.

Alltså:

  •       Se upp för energitjuvar. De kan kosta dig energi, tid, pengar, motivation, lust och så vidare.
  •       Omge dig med människor som ger dig energi och gärna ”positivt, intellektuellt tuggmotstånd” så att du kan utvecklas och inte stagnera.
  •       Observera det goda. Du blir gladare om du lägger ditt fokus där.
  •       Gör det du kan påverka och släpp resten. Lättare sagt än gjort men ack så bra.

 Lycka till med att stoppa tjuven!

//Antoni

  Den här tanken kommer från mitt månadsbrev Tankenötter & morötter. Vill du ha den direkt i din mejl? Signa upp dig på www.lacinai.se (uppe till höger)

Dela inlägget

Fler inlägg