Beter du dig som Dan i DISC?

Är du intresserad av hur just du beter dig i olika situationer, och hur just du föredrar att kommunicera? Är du intresserad av hur din stil påverkar människor omkring dig? Då kan en personprofil från Extended DISC vara till stor hjälp. Vi börjar med att hälsa på Dan:

Dan gillar att se resultat, att nå mål. Ett problem ska lösas. Han vill att saker ska göras nu, på en gång. Förändring och förbättring är ord som Dan trivs med. Han är direkt i sin kommunikation och lindar sällan in något. Dan själv tycker att han är effektiv, beslutsmässig och pådrivande. Andra kan tycka att Dan har vinnarskalle men också att han är okänslig, otålig och att han har svårt att lyssna och kompromissa. Men varför skulle Dan vilja det? Det tar ju bara tid.

När Dan blir satt under press, kan han bli burdus, nästan aggressiv och tar inte mycket hänsyn till andra. Blir det riktigt pressat lägger han av och gör något annat istället. Han har inte tid med folk som inte vill framåt, vidare. Det är inte det att han skulle vara medvetet elak eller något i den stilen. Resultat går helt enkelt före relation.

Om det är något Dan fruktar så är det att tappa kontrollen. Och att bli utnyttjad.

Om du har ett möte med Dan är det läge att hålla dig till saken. Att prata väder och vind gör bara Dan irriterad även om han kanske inte visar det. Detaljer är inte heller högst på önskelistan. Bättre att fatta ett beslut och ändra än att inte fatta det alls.

Dans första fråga är: “Vad ska göras?” eller möjligen ”Varför är det inte gjort ännu?” Fast helst vill han inte fråga alls utan bara säga: “Just do it”

Dan symboliserar Dominance i DISC-modellen. Många pratar om den röda profilen. Ungefär 13% har sin tyngdpunkt i D. Något fler män än kvinnor.

Känner du igen någon som har Dans beteende? Du själv kanske?
Kan du se hur och när Dan kan vara till nytta?
Och när hans beteende och kommunikation kan ställa till det?

Nästa vecka ska jag berätta om Isabelle. Häng med då

//Antoni

Den 10e april blev jag certifierad att jobba med DISC-profiler vilket jag nu kan erbjuda alla mina kunder. Extended DISC är en analys av hur du beter dig och kommunicerar i valda situationer. Den hjälper dig att bättre förstå dig själv och andra.

Bättre kommunikation = roligare, effektivare, lönsammare arbetsplats.

Dela inlägget

Fler inlägg