De 7 mest praktiska mässtipsen

Snart dags för Almedalen? Ska du ställa ut? Här får du de 7 bästa praktiska tipsen jag kan ge dig. Allt för att du både ska må bra och prestera på topp i själva samtalet:

De 7 mest praktiska mässtipsen

  1. Stå upp. Om du är van att sitta på dagarna kommer du att få ruskigt ont i fötterna om du inte tränar upp dig god tid. Börja stå en kvart om dagen och sedan ökar du succesivt till några timmar per dag. Det kommer att vara värt det.
  2. Byt strumpor. Efter halva dagen byter du ut dina svettiga strumpor mot ett par torra. Du kommer att känna dig mycket fräschare då. Extra strumpor tar dessutom inte mycket plats i resväskan så det är en lätt åtgärd.
  3. Byt skor. Det är också bra. Vissa skor börjar klämma efter några timmar och då är det extra bra att kunna byta i halvtid.
  4. Gör en buddy-check. Kolla att din kollega inte har spenat mellan tänderna, att gylfen är stängd, frisyren ok och skjortan instoppad. Hjälp varandra. Är hon trött så ge henne en rast. Är hon törstig – fixa vatten.
  5. Gör en high-five. Eller något annat som höjer stämningen. Du presterar nämligen 37% bättre om du är på gott humör. Och besökaren vill vara där det finns en positiv atmosfär och energi.
  6. Drick. Det är lätt att glömma men missa inte detta. Och jag pratar om vatten eller annat icke-alkoholhaltigt.
  7. Ät. Din kropp behöver bränsle. Mellan måltiderna kan du tugga nötter eller frukt vilket är bättre än choklad och godis.

Lycka till på #Almedalen

//Antoni Lacinai

Bonustips
Läs boken Så får du bättre möten på mässan som du hittar på https://lacinai.se/bok/battre-moten-pa-massan/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antoni Lacinai är en av Sveriges främsta moderatorer, kommunikationsföreläsare och coachar chefer och avdelningar i framgångsrikt ledarskap, sälj och samarbete.

Dela inlägget

Fler inlägg