Att sätta skarpa mål hjälper dig att prestera. Jag ska bjuda på ett antal modeller som hjälper dig. Här kommer en till från Lars-Eric Uneståhl, pionjären inom Mental träning:

Uneståhls mål-modell heter MAKT. Här kommer betydelsen:

M= Mätbart

“What's measured, gets done”. Var det Percy Barnevik som sa det? Oavsett vilket är det mycket större sannolikhet att det du eller gruppen vill göra också blir gjort om vi vet att resultatet ska mätas. Det gäller allt från att få ut en större effekt av era möten, till att ställa sig på vågen och se om kilona rasar.

A=Attraktivt

Antingen vill du till något eller från något. Att vilja till något är mycket roligare och ger mer energi. Se till att ditt mål är attraktivt och positivt formulerat.

K=Kontrollerbart

Att målet är kontrollerbart är inte samma som att det är mätbart, utan att det är inom din kontroll. Det finns många mål (resultatmål) som du inte kan påverka, eller som du bara delvis kan påverka. Bryt ner dessa till mål där du själv kan påverka så blir målet lättare att nå och mer motiverande.

T=Tidsbestämt

Ett mål utan en dead-line är inget mål utan ett önskemål. Det är inget fel i det, så länge som du inser att din prestation förmodligen kommer att vara sämre än om du sätter en tydlig slut-tid. Vill du prestera ännu bättre sätter du en tajtare slut-tid. Då får du pressa dig.

Sådär. En enkel och effektiv modell.
essay paper writers
Lycka till med dina mål!

765qwerty765

Dela inlägget

Fler inlägg