Jag såg ett kort videoklipp för några år sedan. Den visade händerna på en man som  med svindlande hastighet fixade till alla färger på Rubiks kub. Från start till färdig på cirka elva sekunder!! Man kan alltid fråga sig varför någon vill bli så bra på just det. Men här ska vi istället prata om vad som krävs för att uppnå sin fulla potential i vad helst vi vill bli riktigt bra på.

Det finns en magisk siffra. En tid som krävs för att bli riktigt bra på någonting. Siffran är 10,000. Det är så många timmar du behöver lägga ner på att uppnå din fulla potential. Det motsvarar 417 dygns träning 24 timmar om dygnet. Skulle du öva dig två timmar i veckan skulle det ta dig 96 år. Hur många timmar i veckan tränar du på till exempel din kommunikationsförmåga som talare, säljare, chef, eller vad du än gör på arbetet eller fritiden?

Jag hörde att Key Marcello (Europe-gitarrist) gästade ett företagsevent och berättade samma sak. 10,000 timmar krävdes för att han skulle komma upp nära sin absoluta potential. En tidigare tränare i IFK Göteborg sa samma sak, liksom andra jag lyssnat på.

Ok. Så allt vi behöver göra är att ägna oss åt något i 10,000 timmar så blir vi jättebra, eller? ”Practice make perfect” Är det så enkelt? Nej tyvärr. Fast det är många som tror det. ”Jag har hållit så många presentationer så jag behöver då rakt inte någon träning” undslipper det vissa, gärna i senior ställning. De är så att säga omedvetet inkompetenta.

Anthony Robbins, en kändis inom mental träning / NLP etc uttryckte det bra när han sa ”Perfect Practice makes perfect”.

Medveten träning är vad som krävs. Träning där du sätter mål. Utför. Reflekterar. Kanske tar hjälp. Hittar dina nycklar framåt. Och så vidare. Det är så du når din potential.

Så frågan du kanske ska ställa dig är: Hur bra vill jag bli? Och följdfrågan: Hur gärna vill jag det?

Beroende på vad du svarat har du antingen kommit ett steg närmare att nå din potential, eller möjligen nöjer du dig med att köra “Good enough”-metoden

Här är en länk till hur bra andra är från You-Tube. Anything is possible with training.

Se och njut. Må bäst.

//Antoni

lycka till!

Dela inlägget

Fler inlägg