7 Beteenden jag avskyr på våra arbetsplatser

Vi vill ha arbetsglädje. Men detta kommer att förhindra den känslan:

1. GIRIGA CHEFER. Tror ni inte att alla ser vad ni håller på med? Du som åker business class när alla andra sitter bak i planet. Du som behåller din fruktkorg men tar bort den för alla andra. Du som använder företagets pengar för ditt 50-årskalas. Du som tar med familjen på semester och låter skattebetalare stå för notan. Du som plockar ut en bonus för att du sparkat tusen anställda. Skärp dig!

2. MOBBNING I ALLA DESS FORMER. Det finns inget som heter ”Rått med hjärtligt” Det är bara rått och du vill bara ursäkta ditt skitbeteende. Tro inte att ”du inte gjort något” när du förlöjligar eller fryser ut eller tittar på när andra gör det. Fatta att folk far illa!

3. MOTARBETARE. Kom inte till jobbet och jävlas med din omgivning. Du är inte där för att motarbeta. Är du besviken på din chef, byt! Fick du ingen löneförhöjning så stjäl inte toapappret som kompensation. Led, följ eller lämna. Om din arbetsgivare inte delar dina värderingar så påpeka det som är fel. Funkar inte det så stick. Bara dra.

4. ÄNDLÖSA INFORMATIONSMÖTEN. Ingen levande människa vill sitta i timmar och se 127 slides, och chefer som med monoton stämma läser innantill. Ingen vill bli en zombie som lämnar dessa möten dränerade på energi. Sluta plåga dina kollegor med ett sådant vampyrbeteende!

5. BESSERWISSERS. Vem har gjort dig till den som kan och vet bäst om allt och som dessutom är snabb på att tala om hur lite andra kan? Om du är så j-vl- bra så gör allt själv då. Kom inte med dina nålstick som inte syftar till förbättring av andra utan bara att förhärliga dig själv. Gå in med intentionen att hjälpa istället för att stjälpa. I annat fall: Håll klaffen!

6. GIFTSPRIDARE. Gå inte bakom ryggen på dina kollegor och snacka skit om dem. Manipulera inte dina kollegor att gnälla så att du kommer undan. Låtsas inte att allt är bra och sedan hugger dem i ryggen. Du ska lyftas fram som ett troll i solen och bli förvandlad till sten!

7. JAG-JAG-JAG-MÄNNISKOR. Vem har sagt att du är guds enda gåva till denna arbetsplats? Vem har sagt att det bara är din åsikt som är intressant? Vem har påstått att andra människors tankar och känslor är irrelevanta? Om någon har gjort det så ljuger de. Visa intresse och du blir belönad. Annars är du snart en tröttsam typ som ingen vill ha i närheten. 

Kommunikation, arbetsglädje och resultat går hand i hand. De här sju beteendena ger istället människor arbetsångest och ni är på väg mot konkurs fortare än kvickt. 

Mitt råd: Agera precis tvärtom.

Tack för att du läser mina tankar!

Dela inlägget

Fler inlägg