En oväntad fråga

Micke: Tjena Antoni. Läget?
Jag: Det är riktigt bra.
Micke: Varför då?
Jag: Vilken intressant fråga!

Rätt ställd är frågan Varför helt oslagbar. Tonen spelar stor roll förstås. Fejkat eller äkta intresse gör hela skillnaden.

Jag har hört (men jag vet inte om det är sant) att Einstein en gång fick frågan: Om du träffade Gud och fick ställa en enda fråga; vilken skulle det vara då? Han sa att han skulle fråga Gud hur Gud gjorde när han skapade universum. Sedan tystande han och sa sedan att han ångrade sig. Han skulle fråga Varför istället.

När jag skriver dessa rader en dag i maj. Solen skiner, vårsolen värmer och vårvinden biter. Och så fort min son kommer hem från simhallen ska jag snöra på mig skorna och springa. Fast jag är lite vårtrött. Varför? För att jag mår bra i en frisk och stark kropp. Därför.

//Antoni

PS 1: Ofta betyder frågan Läget? i dess olika former inget mer än ”Hör du mig?” i Sverige och ”Jag erkänner att du finns till” i USA för att nämna två varianter. Det finns säkert fler. I Sverige svarar du ”Bra” vilket betyder ”Ja” och i USA svarar du med ett ”läget?” tillbaka som betyder. ”Jag ser dig också

PS 2: Jag pratar alltså inte om varför som att vi ska grotta ner oss i tidigare misärer och trauman. Det får psykologer syssla med. Jag pratar om när det ger energi. Oftast, men inte alltid, när det är framåtsträvande och ger insikt om syftet med målet.

PS 3: Som tur var hade jag ett bra svar att ge Micke:

“Jag hade en supertrevlig lunch med Anna-Lena som jag berättade om. Hon som har det där IT-stödet som gör att vi kan skicka ut uppdrag och tips till våra kursdeltagare på Möten 3.0, regelbundet och automatiskt, så att de hela tiden håller igång kunskapen de fått efter en kursdag med oss. Det verkar helt rätt!”
Micke: Vad kul!

Och så fortsatte vårt samtal.

zp8497586rq

Dela inlägget

Fler inlägg