Hoppfulla tankar

Nästan varje morgon när jag är ute med vår hund Våfflan ser jag dem. Det äldre paret som går med sina stavar. Jag vet nu att de heter Siv och Ulf. Vi hälsar alltid och ibland växlar vi några ord om vädret eller hunden. Vi har mött varandra under alla årstider, i sol, regn, dimma. Och varje gång jag fortsätter är jag lite gladare än innan. Varför då? Jo,  detta goa gamla par skänker mig hopp.

Hopp är en av nycklarna till en högre bestående lycka, enligt Martin Seligman, en forskare inom Positive Phycology.  Religiösa människor ligger aningen högre på en lycko-skala än andra. Antagligen för att de är förvissade om att det bästa ligger framför dem.

Vi kan alla bestämma oss för att vara mer hoppfulla. Det är förstås lättare för somliga än andra. En optimist är av naturen hoppfull. En pessimist…inte lika mycket. En optimist vill till något. En pessimist vill kanske mer ifrån. En hoppfull människa kan se förbi allt jämmer och elände som vi pumpas fulla av på nyheterna och kanske drabbas av i varselvågen. En hoppfull människa kan se genom dimman och kylan som ligger som ett blött täcke om oss denna vinter, och tänka på bra saker istället. En brasa, semester, nya arbetsuppgifter, en vår runt hörnet, bättre försäljning, nya kunder etc.

Tänk om vi alla kände mer hopp. Vad mycket bättre vi skulle må. Och som någon sa på facebook för en tid sedan: Ta ut glädjen i förskott. Det värsta som kan hända är att du varit glad länge!

Lägg därtill att glädje ökar prestationen. Vilket leder till att du lättare nå dina mål. Kan det bli bättre?

Hopp ger glädje som ger bättre prestation som ökar dina chanser att nå dina mål.

Jag hoppas på ett kanonår för 2013. För mig och för er. Nu kör vi!

 

 

Dela inlägget

Fler inlägg