Beter du dig som Claes i DISC?

p>Är du intresserad av hur just du beter dig i olika situationer, och hur just du föredrar att kommunicera? Är du intresserad av hur din stil påverkar människor omkring dig? Då kan en personprofil från Extended DISC vara till stor hjälp.

Efter att ha klarat av Dan, Isabelle och Sara är det slutligen dags för Claes:

Claes vill göra det som är rätt. Inte för att vinna fördelar, relationer eller annat utan just för att det är rätt. Och korrekt. Och baserat på objektiva fakta som går att härleda.

Claes har stora problem med slarv. Noggrannhet är hans mellannamn. Och enligt Claes är det inte många som når upp till hans kvalitetsstandard. Han analyserar, är objektiv och kan se konsekvenser av beslut före många andra. Men han är sällan den som ställer sig på barrikaderna och tar plats. Att gå före i kön finns inte i hans sinnevärld. Om gruppen behöver någon som kan se fallgropar är det bara att fråga Claes.

Claes själv skulle beskriva sig som noggrann, korrekt och objektiv. Hans kritiker skulle kanske välja ord som petig, stel och opersonlig. I ett möte med Claes är det lämpligt att prata fakta före känslor. 

Claes första fråga är: “Varför gör vi det?”

Claes symboliserar Competence i DISC-modellen. Blå är färgen som förknippas med C:et. Ungefär en fjärdedel har sin tyngdpunkt i C. Något fler män än kvinnor.

Känner du igen någon som har Claes beteende? Du själv kanske?
Kan du se hur och när Claes kan vara till nytta?
Och när hans beteende och kommunikation kan ställa till det?

Detta var den sista personen i DISC-galleriet. Självklart har vi alla fyra beteenden i oss. Ibland känner vi oss tryggare i en eller två av dem. De tar minst energi helt enkelt. Hoppas att du fått ut något av det!

//Antoni

 

Bättre kommunikation = roligare, effektivare, lönsammare arbetsplats.

Dela inlägget

Fler inlägg