Måla SAFE…& KISS

SMART, PURE, CLEAR… förkortningarna är många och de hjälper oss att nå målen genom att bland annat göra dem tydligare. Här kommer en som går ett lite annat håll, nämligen SAFE.

SAFE är snarare ett sätt att visualisera och affirmera ditt mål så att det blir integrerat i dig. Flummigt för vissa. Klockrent för andra.

S=See the end-result
Se framför dig hur det ser ut omkring dig när du lyckats med att nå dit du vill. Men använd gärna fler sinnen så att kan kan uppleva det. Skapa ett minne av framtiden. När jag skrev på min första bok föreställde jag mig att jag gick omkring på mitt eget releaseparty med ett glad champagne i ena handen och boken i den andra. Det var en varm belysning, ryggdunkningar och klirr i glasen som hördes mellan skratten…

A=Accept the end-result
Om du satsar mot ett mål så väljer du bort annat istället. Är du beredd att göra det. Känn efter. Det kallas ibland för att göra en eko-check. Stämmer ditt mål och vad som krävs för att nå det, med hur du och andra vill ha det på arbetsplatsen eller i privatlivet? Är det värt det? Om svaren är ja, go for it!

F=Feel the end-result
Den går in i de två tidigare. Låt dig översköljas av de positiva känslor som du får av att nå ditt mål. Det är den känslan som kan driva dig framåt när det ibland är tungt. Jag är en ganska dålig golfare men jag har slagit några riktiga pärlor. Nu är det jakten på den sköna känslan jag drivs av när jag är ute på banan. Och plötsligt händer det…

E=Express the end-result
Säg det högt. Skriv ner det. Se till att du kan beskriva ditt önskade resultat. Vill du vinna priset som årets företagare? Beskriv det i detalj med alla andra delar som du gjort ovan. Dunkelt tänkt, dunkelt sagt. Beskriv det så levande du bara kan.

Gör detta så kommer du att vandra mot ditt önskade resultat och prestera bättre

Lycka till

Jo, det var ju det där med KISS också. Men tanke på alla modeller jag skrivit om för att lättare nå ett mål, blir jag påmind om en sista förkortning som jag har nytta av. Den talar till mitt hjärta och jag kan bara hålla med: Keep It Simple Stupid!

Dela inlägget

Fler inlägg