Tre nycklar för mer Ummph!

Att ha den rätta känslan eller det rätta sinnestillståndet är en nyckel till riktigt bra prestationer. Människor som är i ”zonen” har ofta en känsla av lugn, kanske glädje och skarpt focus. Du levererar. Du har Ummph!

Men hur når du dit? För att få till din Ummph, behöver du göra tre saker. Låt mig använda ett banalt exempel, nämligen att stiga upp på morgonen:

  1. 1.     Tänk rätt. Om du vaknar och börjar tänka på hur tidigt det är, att du inte fick någon skönhetssömn och hur jobbig dagen kommer att bli, ja då kommer du troligen att ha en rätt negativ känsla i kroppen. Men om du tänker rätt, till exempel att du är redo för dagen, att du är nyfiken på vad som kommer att hända idag mm. Så kommer du att öka ditt välbefinnande och du presterar bättre. Vad du tänker påverkar din Ummph!
  2. 2.     Gör rätt. Vad händer om du ser riktigt tröööött ut? Vad händer om det mer ser ut som om någon håller dig fast i sängen så att du inte för ditt liv kan komma upp? Och när du väl kommer ur sängen, vad händer med ditt sinnestillstånd om du halvt kryper ut till badrummet med knogarna i backen? Du vet vart jag är på väg med detta. Välj att le. Välj att studsa upp ur sängen innan du börjar resonera med dig själv. Traska ut i badrummet med ryggen rak och blicken mot stjärnorna. Skillnaden är omedelbar. Och om du ser löjlig ut så är det bara att skratta. Glädje ökar också prestationen. Vad du gör påverkar din Ummph!
  3. Säg rätt. Nu pratar vi om det du säger högt och inte det du säger inom dig (=tänka). Säg inte: ”Herreguuuud vad jag är trött. Jag står inte uuuut” .Varför inte säga ”god morgon! Vilken trevlig morgon! Idag blir en bra dag.  Och är du trött på riktigt – håll tyst om det. Vad du säger påverkar din Ummph!

Din Ummph, alltså din känsla, är flyktig, ja rent av sagt skör. Negativa tankar, ord och handlingar påverkar både dig och din omgivning i fel riktning. Tänk tvärtom. Gör tvärtom. Säg tvärtom. Är jag som skriver dessa rader en slags zen-master? Knappast. Efter tre timmars fruktansvärd golf i höstas, måste jag medge att jag råkade kasta sandwedgen länge än vad bollen flög. Hjälpte det? Inte ett dugg. Men jag försöker. Jag jobbar mot mitt mål och ofta får jag ett bättre resultat när mitt sinne är lugnt, glatt och koncentrerat.

Lycka till med din egen Ummph!

Bästa hälsningar //Antoni Lacinai

 

Dela inlägget

Fler inlägg