Det finns en fråga som jag upptäckt. Du ser den i rubriken. Den är bra!

Visst har du också känt att många träffar, möten, samtal går i samma gamla hjulspår? Det är den klassiska frågan: Hur är läget? i olika former. Det kan vara något om: Vad händer? Vi vet i förväg vad svaren är. Det är slentrian.

Den senaste tiden har jag gjort något nytt. Det var ingen medveten strategi. Plötsligt en dag under en golfrunda med en gammal kompis kom en ny fråga till mig. Jag tittade på min vän och sa:

Vad är viktigt?

Han svarade: Vi har flyttat kontoret och jag hamnar i trafikköer. Nu är det viktigt för mig att hitta ett sätt att inte bli stressad. Jag lyssnade, frågade vidare, diskuterade olika sätt att skifta perspektiv. Det var helt enkelt givande. Till och med då, med någon jag redan kände väl, öppnades en helt ny möjlighet att lära mig mer om honom.
Vad är viktigt? Denna enkla fråga öppnar nya dörrar. Den ger en större mening i samtalet. Den skapar en djupare relation.
Många account managers som haft sina kunder länge, vill inte eller vågar inte ställa så många frågor. De tycker att de vet eller borde veta och att det kan bli pinsamt att åter fråga.
download antivirus software
Jag tror också att de flesta privata förhållanden kan lida en liknande brist på nyfikenhet. Vi agerar tankeläsare. Vi vet ju redan allt. Eller? Hur ofta frågar jag mina nära om vad som är viktigt för dem? Hur ofta frågar du?

Pröva. Vad har du att förlora. Nästa gång du har ett möte med någon. Fråga dem: Vad är viktigt? Min gissning är att du kommer att få en mycket intressantare dialog än du annars skulle haft.

Må bäst

//Antoni

ps – Några svar jag fått på vägen är:

–       Att ha krafter kvar till familjen när jag kommer hem från ett jobb som pressar mig hårt just nu.

–       Tja, om några veckor kommer ett beslut att tas i jobbet. Sedan vet jag om jag vill jobba kvar eller om jag ska säga upp mig.

–       Vi håller på och stämmer bostadsrättsföreningen vi bor i…

Snacka om intressanta samtal som sker efter den starten…

765qwerty765

Dela inlägget

Fler inlägg