Chefs-KARMA del 2. A som i Attrahera

Under den här rubriken vill jag ge mina idéer på vad som bygger en bra chef. Om en bra chef har god KARMA kommer både chefen och alla andra att omedelbart få en bättre tillvaro. Häng med:

A som i Attrahera

Nej, nej. Attrahera har inget med sexuella inviter att göra, utan huruvida folk dras till dig eller inte. Alltså det som är en del av att vara ledare. Man brukar säga att en chef tillsätts uppifrån och en ledare underifrån. Även om du ”bara” är chef, så kan du fortfarande jobba på dina ledarskapsegenskaper. Titta på en inspirerande ledare. Hon är ledare för att folk vill följa henne. Det handlar om karisma, magnetism, dragningskraft. Det handlar om att vara inspirerande. Det handlar om att attrahera.

Men är karisma och attraktion medfött?

Som så mycket annat har vissa en större talang än andra. Och som så mycket annat kanIMG_4607 du träna upp din förmåga att attrahera och inspirera. Här är några nycklar som jag lärt av andra smarta människor och av erfarenhet:

–       Skaffa dig ett högre syfte. Att veta vad du vill och varför du vill det, ger i sig en stark energi och övertygelse. Det märks på vad du säger, hur du låter, och hur du ser ut.

–       Tala ett rikare språk. Hur svarar du på frågan: Hur var det jobbet idag? Om du bara säger Bra så har du lite att jobba på.

–       Var generös med beröm och uppskattning. Bara rädda människor låter bli att bjuda på strålkastaren. Och som med karma i stort: Om du är en snäll människa så slipper du bli en gråsugga under en sten i ditt nästa liv.

–       Skaffa dig en stadig ögonkontakt. Om du vill attrahera ska du inte osäkert flacka med blicken.  Jag har också läst att en karismatisk person blinkar mer sällan än andra. Kanske är det så.

–       Hitta balansen mellan energi och kontroll. Min vän James devis. För mycket kontroll = Tråkigt. För mycket Energi = Clownigt. Hitta balansen.

Har jag missat något? Säkert. Och en del av det kommer i nästa del.

Alla delarna i chefsKARMA är:
K=Kommunicera
A=Attrahera
R=Respektera
M=Motivera
A=Agera

Om du tycker att det här är läsvärt för andra så sprid gärna ordet.

Må gott //Antoni

Dela inlägget

Fler inlägg